Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2017 13:10 - Няколко размисли за конкурса Мис България
Автор: truesevda Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1436 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Днес гледах сутрешния блок с Жени Калканджиева, която каза нещо доста любопитно по темата за избора на най-красивата българка, а именно, че конкурсът Мис България не е мероприятие, финансирано от държавата, т. е. не са впрегнати нито средства, нито ресурси, за които имаме роля всички ние като данъкоплатци. Въпросът е защо тогава общественото внимание е толкова ангажирано с новата миска и се пилее толкова много енергия по този конкурс. Замислих се и стигнах до няколко не толкова лицеприятни идеи:
1. Вероятно е вързано с "генетично" заложената ни представа за нацията ни: "жените ни са най-красиви, мъжете ни са най-надарени". На това твърдение до голяма степен се крепи националното ни самочувствие днес, за съжаление. Аз като жена не мога да не се съглася с първото :). Макар че освен 6-тото място на Жени, май нямаме други сериозни доказателства. А що се отнася до второто - за още по-голямо съжаление, очевидно не е така. Въпреки, че първият ми съпруг беше българин и нямам основание да се оплаквам, всъщност има известна разлика между надареност и добър любовник (нека българските мъже да помислят) - но не това е основното в момента. 2. Гневът на българина в случая безспорно е инспириран от усещането за общата липсата на справедливост в обществото ни. А Тамара е живото доказателство за това - тя не е грозна, напротив, интересна е, но има световни стандарти за красота, обвързани с пропорциите на лицето и тялото, и девойката за съжаление не отговаря на тях. Което означава, че или журито е сляпо или е корумпирано, т. е. срещу определено заплащане в България всичко е възможно. Определено е дразнещо. 3. Хейтърството в медиите днес се явява един от основните методи за освобождаване на натрупалото се в обществено напрежение. Грозно, но ефективно. И жалко.
Та така, общият извод е, че Тамара попадна на неподходящото място в неподходящото време. Но от друга страна сама си е виновна - никой не я караше да се тика между шамарите. И сега ще си бере плодовете на амбицията си.



Гласувай:
3



1. ladylady - 6-тото, което беше...купено, разб се..
22.11.2017 13:44
Макар че освен 6-тото място на Жени, май нямаме други сериозни доказателства.

Мадъфакъ Донке ле!!!
кое не е корумпирано в Бъ Гъ на РъБъ..
моля ви, никакъфф кОр не мое да скрие тази родна помия..
затова, 3 млн от най-нормалните, казахМе...чааоо...
/ аз съм Джулия ,благодаря за хубавата Тема
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: truesevda
Категория: Лични дневници
Прочетен: 26824
Постинги: 14
Коментари: 4
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930