Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 11:13 - Българският пример в световната политика
Автор: truesevda Категория: Лични дневници   
Прочетен: 616 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.04.2016 11:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image              Напоследък всички медии спрягат Македония. Там текат процеси, които в никой случай не могат да се нарекат спокойни. Разбунтувани елементи от обществото искат преструктуриране на политическото пространство. С една дума - промяна. Вероятно си спомняте, че катализатор на тези процеси бяха изтеклите разговори между бившия премиер и вътрешния министър. Ставаше дума за закупуването на една много скъпа лимузина, което само по себе си не е  необичайна практика, особено на тези географски ширини, но на фона на мижавата икономика на страната и обедняващото население, предизвика истинска революция, макар и в умалени мащаби. 
      Но не това е обектът на настоящия текст. По време на предишните процеси, въпросният премиер на Македония - Груевски изпусна една много показателна реплика. Той буквално каза в ефир: "Искам тук да бъде като в България, където има споразумение да не съдят предишните управляващи."

Твърде интересно и показателно! От една страна българската съдебна система е известна в целия Европейски съюз като една от най- корумпираните, дала като резултат най-беззъбата наказателна практика по отношение на всякакви престъпници и рецидивисти. Но това за споразумението, ако е вярно, вече е нещо ново. Означава, че става въпрос за политическа договореност между всички участници на такова ниво в България, да не се преследват действията на предишните управляващи. Такова споразумение принципно е възможно между участниците в една група, или на едно ниво, но тук участниците първо са от различни политически партии и второ става въпрос за картелно споразумение между различните власти, които сами по себе си би трябвало да са независими една от друга.

Ето това вече новост в световната политическа практика. Български принос!

Наистина не знам дали е вярно, но фактът, че няма осъден висш (пък дори и низш) политик е доста показателно. Или може би това е, защото няма причина да има осъдени, както казва действащият премиер Борисов - нещо, в което не вярват дори децата. 

Така че гордейте се сънародници - и ний сме дали нещо на световната политика. Светъл пример, към който се стремят правителствата на всички държави от третия свят на Европа. Но за разлика от българския, народите там не го приемат равнодушно. Т. е. и дресировката тук си я бива!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: truesevda
Категория: Лични дневници
Прочетен: 26856
Постинги: 14
Коментари: 4
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930